Căutare

Orice, Oriunde, despre orice …. si oricand

Educatia înseamna sa stii unde sa te duci pentru a gasi ceea ce ai nevoie sa stii; si înseamna sa stii cum sa folosesti informatiile pe care le afli.

image

România – ghişee…

Să nu ai dea face cu statul Român. Aparent am fost căutat acasă zilele trecute de cineva de la Taxe şi Impozite. Ca să vezi stilul românesc până la capăt…

În primă fază, am sunat ca tot omul la informaţii. Îmi răspunde o „doamnă” vorba vine: „Alo, cine sunteţi? De unde aveţi numărul acesta de telefon”. Serios acum, in era informaţiei, – de pe site-ul lor. Discuţia continuă pe un ton iritat din partea dânsei, vezi doamne, cum mi-am permis eu să sun şi să o deranjez. Nu se rezolvă oricum nimic, las un număr de telefon pentru a fi contactat după ce investighează „cucoana”. După o săptămână, decid să mă duc personal să rezolv problema.

Ca să nu mai lungesc povestea, cred că toată lumea e obişnuită cu statul la cozi la noi, după ce m-am plimbat pe la 3 instituţii(în zone diferite ale oraşului), 4 cozi/ghişee, ajung la ultimul ghişeu, de unde mi se spune că trebuie să mă duc la un alt birou. Noroc, de data aceasta am fost trimis direct şi nu a mai trebuit să stau la încă o coadă.

Acolo, un domn cumsecade mă primeşte. Îi explic motivul pentru care am ajuns la dânsul. În 2 minute a rezolvat situaţia. După care îmi spune: „Ştiţi că puteaţi să trimiteţi dovada pe fax sau email şi să nu mai veniţi până aici, nu?!”

In gândul meu, „Serios, după ce pierd juma’ de zi la cozi, puteam să rezolv totul in 2 minute cu un email”. Dar ca să vezi, acel email sau fax nu apare pe nicăieri pe site-ul lor.

Ce bine că trăim in era informaţiei şi se investesc bani în modernizarea şi informatizarea administraţiei publice.

Cu dedicaţie:

 

Poate intro alta viata

Poate… intr-o alta viata vom mai fi copii… Ce conteaza acum care ce a facut.. Se intampla. Stau si ma intreb, oare chiar asa important e care a gresit mai mult? Este vorba intotdeauna de puncte de vedere diferite, de opinii diferite. Nicioadata nu o sa fie 2 pareri identice despre ceva subiectiv. Oare drumul pe care mergem e cel mai bun? Suntem doar niste pasari calatoare prin aceasta lume rea. Ma cunosc, o sa te ranesc inca o data. Si totul era asa simplu si bun cand eram copii. Unde e acea inocenta.. de ce dispare pe masura ce crestem. Eu vreau sa imi pastrez sufletul de copil. As vrea sa poate vedea si restul lumii ce vad eu, sa se uite prin ochii mei. Incerc sa imi pastrez zambetul pe fata dar nu e zambetul meu.

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com. Tema: Baskerville de Anders Noren.

SUS ↑